İnstagram, Facebook, Whatsapp gibi sosyal medyalarda kullanabileceğiniz güzel sçzler

29 Ekim 2016 Cumartesi

Facebook Silme

Facebook Hesap Silme
Facebook herkesin kullanımına ücretsiz olarak sunulan, dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesidir. Facebook, Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok hızlı bir şekilde büyüyen Facebook’un milyonlarca aktif kullanıcısı var. Bu kadar çok kullanıcıya sahip bu dev mecrada sorun yaşayan birçok kullanıcı var. Facebook hesabınızı herhangi bir nedenden dolayı bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız, hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bu başlıkta çeşitli sorunlardan ve diğer nedenlerden dolayı Facebook hesaplarını silmek isteyen kullanıcılara yardımcı olacağız.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Hesabınızı silebilmeniz için öncelikle herhangi bir masaüstü ve dizüstü bilgisayardan Facebook hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap silme bağlantısına tıklayın.
Hesap silme bağlantısına tıkladıktan sonra ‘Hesabımı Sil’ başlıklı bir sayfa açılacak. Açılan sayfadaki uyarıyı okuyun ve ‘Hesabımı Sil’ düğmesine tıklayın. Ardından yeni açılan pencereden işlemi tamamlayın. Hesap silme işlemi bu kadar! İşlemi tamamladığınızda hesabınızı silmiş olursunuz. Eğer hesabınıza 14 gün içerisinde giriş yapmadığınız zaman hesap kalıcı olarak silinecektir.
Facebook Hesap Silme Linki: https://www.facebook.com/help/delete_account 

Mobil Cihazlardan Facebook Hesap Silme

Herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız yoksa mobil cihazlarınız üzerinden hesabınızı silmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak mobil cihazınızda bulunan İnternet tarayıcınızı başlatın. İnternet tarayıcınız yoksa mobil cihazlar için Chrome tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İnternet tarayıcınızı başlattıktan sonra telefonunuzun seçenekler tuşunu tıklayın. Açılan menüden "Masaüstü Sitesi İste" seçeneğini işaretleyin. Ardından Facebook.com adresine kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra yukarıdaki Facebook hesap silme linkine tıklayın. Açılan sayfadan karşınıza gelen adımları onaylayın ve silme işlemini başlatın. Böylelikle iPhone, Samsung, Sony, LG, ve Asus gibi mobil cihazlardan Facebook hesabınızı kolayca silebilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gerekenler

  1. Facebook hesabınızı sildiğinizde profilinizi arkadaşlarınız görüntüleyemez.
  2. Silme talimatını verdikten sonra hesabınız 14 gün boyunca dondurulur.
  3. 14 günlük süre zarfında silme işlemini iptal edebilirsiniz.
  4. 14. günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir.
  5. Kalıcı olarak silinen hesaplar bir daha geri getirilemez.
Hesap silme işlemini başlatmadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar başlığını dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca hesabınızı silmeden önce ‘Ayarlar’ sayfasından hesabınızın yedeğini alabilirsiniz.







Facebook hesap silme sayfasına ait ekran görüntüsü.

Bu arada önemli bir hatırlatma yapalım hesabınıza 14 gün içerisinde giriş yapmadığınız zaman hesap kalıcı olarak silinecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder