İnstagram, Facebook, Whatsapp gibi sosyal medyalarda kullanabileceğiniz güzel sçzler

29 Ekim 2016 Cumartesi

İnstagram Hesap Silme

Instagram Hesap Silme
Instagram, çevrimiçi ücretsiz fotoğraf ve video paylaşım uygulamasıdır. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturulan Instagram 2010 yılının Ekim yayında ücretsiz mobil uygulamasını yayınladı. İnternet kullanıcıları tarafından oldukça sevilen Instagram hızla büyüdü ve 2014 yılında 300 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştı. Aynı durum ülkemiz için de geçerli. Instagram Türkiye’de de milyonlarca kullanıcıya sahip. Hal böyle olunca çeşitli nedenlerle Instagram hesabını silmek isteyen birçok kullanıcı var. Bu kullanıcılar için Instagram hesap silme işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabımı silebilmemiz için herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Instagram.com adresine giriş yapıyoruz. Ardından kullanıcı adı ve şifremizle sisteme giriş yapıyoruz. Sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki Instagram hesap silme bağlantısına tıklıyoruz.
Geçici Instagram Hesap Silme Linki: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ 
Hesap silme bağlantısına tıkladıktan sonra hesabınızı neden sildiğinizi belirtmeniz gereken bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada bulunan “Çok zamanımı alıyor.” seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ederim. Hesap silme nedeninizi girdikten sonra alt kısımda bulunan kısma şifrenizi tekrar girin. Son olarak da sayfanın en alt kısmında bulunan “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” düğmesine tıklayın. Söz konusu düğmeye tıkladığınızda fotoğraflarınız, yorumlarınız, beğenileriniz, arkadaşlarınız ve diğer tüm verileriniz kalıcı olarak silinecektir ve bir daha kurtarılamayacaktır. Gelecekte başka bir Instagram hesabı açmaya karar verirseniz tekrar aynı kullanıcı adı ile kayıt olamayacağınızı unutmayın.

Bilmeniz Gerekenler

  • Hesabınızı silebilmeniz için hesabınıza giriş yapabiliyor olmalısınız.
  • Hesabınızı sildikten sonra verileriniz kalıcı olarak silinir.
  • Hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra kesinlikle geri getirilemez.
  • Hesabınızı sildikten sonra eski kullanıcı adınızla yeni hesap açamazsınız.
Yayınladığımız bu makale sayesinde hesabınızı kolayca silebilirsiniz. Hesabınızı silmeden önce “Bilmeniz Gerekenler” kısmını okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ekran görüntüsü


Instagram hesap silme sayfasına ait ekran görüntüsü.


Bu adımları yaptıktan sonra 14 gün içinde hesap kapanmış olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder